Via Communio

Passie voor jouw bedrijfsnieuws. Contacteer ons!

_MER3516

Dick Maes Broekema

Dick Maes Broekema (‘One Man Army’) is de oprichter van Via Communio. Hij startte zijn journalistieke carrière in 1972 bij wat nu De Stentor heet. In 1976 werd hij copywriter/ journalistiek medewerker bij een internationaal reclamebureau. Sinds 1980 bezat hij verschillende ondernemingen; Via Communio dateert van 2013. Hoewel 67 jaar, is hij op de hoogte van de nieuwste digitale technieken op het gebied van moderne media, geluid, video, film en podcast. Hij werkt zowel als traditionele reporter met blocnote en laptop, maakt bijpassende foto’s, filmt, monteert en verzorgt met een aantrekkelijk stemgeluid ook de voiceovers. Hij is tevens gecertificeerd dronepiloot. Waar nodig huurt hij anderen in. Dit alles onder het motto: ‘Het gaat mij niet om geld, maar wel om wederzijds plezier aan de opdracht’. Nog één ding: Dick is ook een verdienstelijk muzikant op gitaren en toetsen.

Microphone in front of the sound mixer and computers in broadcasting radio studio. New radio station studio.

State-of-the-Art

Via Communio beschikt over state-of-the-art productiemiddelen. Zoals 4K-camera’s, 4K Drone, Samplitude opnametechniek, Røde- en Shure studiomicrofoons, Behringer-mengpanelen, verlichting en studiolampen en flexibele opname-middelen voor geluid. Op het gebied van personeelsbladen werkt Via Communio met interactieve digitale media; een aantrekkelijke combinatie van geschrift, beeld, film en sociale media. We kunnen op meerdere plaatsen werken. In onze mini-studio's in de Binnenstad van Harderwijk, het Dalton Innovation House in Harderwijk , waar we veel opnameruimte hebben, en in het centrum van België, waar onze geluidsstudio is gevestigd.

WhatsApp Image 2019-01-21 at 15.35.16

Werken op locatie

Klanten hoeven niet naar ons toe te komen, want meestal kunnen we werken op locatie. Dat is sowieso het geval als we optreden als reporter voor personeelsbladen of huisoranen of als maker van videoreportages en interviews. We beschikken over transportabele verlichting, microfoons en opnameapparatuur. Omdat we meestal op lokatie werken, maken we gebruik van een geregistreerde microdrone omdat het bescheiden formaat makkelijk transportabel is. Voor studio-opnamen, besprekingen, counseling en inspiratiesessies beschikken we over adequate ruimtes aan de Daltonstraat in Harderwijk.

Closeup portrait of a male hand writing on a paper

Schrijven voor alle media

Je wilt een tekst voor je website, een persbericht, een handleiding, een advertentie, je nieuwsbrief of een leaflet? Gooi het bij Via Communio over de schutting en je krijgt een mooie, goed geredigeerde tekst terug. Een speech schrijven? We maken een mooie speech voor je. Journalistieke teksten? We zijn er uit voort gekomen. Nog iets: moet het in een andere taal, dan regelen we dat met ons vertaalbureau.

 

Tip 1: kijk eens anders

Kijk eens naar je organisatie als je eigen klant. Dat is niet makkelijk, maar je kunt het. Zou je dan klant worden bij je eigen organisatie? Ja? Vertel je publiek waarom. En wees niet te bescheiden.

Tip 2: onderscheidend!

Beredeneer eens goed naar wat je onderscheidt van andere organisaties. Je Unique Selling Points zogezegd. Breng die duidelijker naar voren. We kunnen je daar een handje bij helpen met de nodige media.

Tip 3: wees actueel

Veel sites worden niet of nauwelijks bijgehouden. Da’s niet goed voor je zaak. De oplossing is een ‘contentabonnement’, waarbij wij zorgen voor de inhoud, foto’s en eventueel filmpjes. En dat tegen een vaste prettige prijs.

 

Tip 4: er is altijd nieuws

Elke organisatie heeft nieuws, maar soms zie je dat over het hoofd. Praat er eens met ons over. Tien tegen één dat wij wél nieuwsitems vinden die je op de kaart kunnen zetten bij je doelgroep. Dat is een kwestie van ‘anders tegen de dingen aankijken’. En dat doen we graag voor je.

Tarieven film & geluid

Filmopnamen op locatie € 60,--
Montage € 60,-
Voice-over per opdracht v.a. € 75,-
Muziek rechtenvrij € 15,- per melodie

Dronefoto's                              € 95,-- per 3 opnamen

Dronefilms excl. montage     €125,--  vanafprijs

Tarieven overig

Ontwerp/web/layout € 75,-
Redactie/journalistiek € 75,-
Communicatie-advies € 100,-
Stockfotografie rechtenvrij € 15,- per beeld
Reisuren € 25,-
Reiskosten € 0,50 per km
euros

Deze prijzen gelden als Via Communio alle werkzaamheden in ‘eigen huis’ uitvoert. Alle prijzen volgens offerte. Levering volgens onze leveringsvoorwaarden.

Business inspiration

Inspiratie... na de Corona

Het kan zijn dat door en na de Coronocrisis je bedrijfsmodel aan verandering toe is. Laten we elkaar eens inspireren over hoe dat zou kunnen. Creatief en zakelijk. Ik ben BATC-gecertificeerd coach en gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven. Geen zweverig gedoe, maar recht-toe-rechtaan. Zakelijk en creatief. Trouwens... ook zonder die Corona ga ik graag met je in gesprek.

Neem contact op