Cases

Internationale nieuwsbrief DialocID

DialocID te Harderwijk, met agenten over de hele wereld, is producent van geautomatiseerde bibliotheeksystemen. Deze behelzen onder andere het geautomatiseerd uitlenen, verlengen en terugbezorgen van boeken. De laatste tijd kent het bedrijf veel nieuwe technische en digitale ontwikkelingen. DialocID mij in de arm genomen om die innovaties te communiceren met deze nieuwsbrief die maandelijks verschijnt. Doelgroep zijn de honderden dealers van het bedrijf, die op hun beurt de nieuwsbrief gebruiken om hún klanten te informeren. Van vrijwel elk onderwerp gaan we ook korte filmpjes maken over toepassingen. Eerder maakte Via Communio al een internationale documentaire over dit bedrijf, te zien via deze link.

Dialoc-2
Albert van der Horst

Morgen College

Op de foto docent Hans Beek (links) van het Morgencollege en Albert van der Horst, eigenaar van de gelijknamige houthandel. Op mijn voorstel   besloot het bedrijf het 10-jarig bestaan te vieren met een samenwerkingsproject met het Morgencollege uit Harderwijk, dat onder meer timmerlieden opleidt. Het project ging gepaard met een aantal filmpjes die het wedervaren van de pupillen vastlegde (zie de link). Ook de plaatselijke pers had veel belangstelling. ‘Een uitstekende actie die ons bedrijf veel extra naamsbekendheid heeft gegeven’, aldus Albert van der Horst.
Bekijk hier de film.

Interactief personeelsblad

Voor ECI Solutions te Leusden verzorg ik het personeelsblad, ECInside.  Het blad dat digitaal wordt uitgegeven is interactief; door middel van links zijn er filmpjes van reportages en interviews te zien die met de inhoud hebben te maken. Na een interview dat schriftelijk in het blad wordt geplaatst, maak ik ook nog een gefilmde versie. Een aanpak die zowel door de klant als door te interviewen personen zeer wordt gewaardeerd. ECI in Nederland is gevormd uit zes bedrijven die onder de naam ECI zijn samengebracht in een voormalige, fraaie pand van AFAS. Voor één van deze bedrijven werk ik al 39 jaar, tot volle tevredenheid van beide zijden.

LinkedIn collage ECInside
Boulevard Harderwijk

Boulevard Harderwijk

Het gebeurt niet vaak dat een experiment niks kost. Dat vonden ook de ondernemers aan de vernieuwde Boulevard van Harderwijk. In 2017 startte ik met een experiment met sociale media, met het doel daar zoveel mogelijk informatie over te vergaren. Ik liet een logo maken en ontwierp een eenvoudige site (www.boulevardharderwijk.com ). De pagina is zelfs voor journalisten van lokale en nationale media een vraagbaak geworden. En… op een enkele sponsorgift na is het nog steeds gratis. Zie ook de Facebookpagina van Boulevard Harderwijk. De site heeft 4000 followers, bijna 6000 checkins. Wil je dat ik zoiets ook voor u doe? Contacteer mij.

Journalistiek voor Koninklijk Verbond v. Grafische Ondernemingen

Voor het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO) te Schiphol-Rijk verzorg een nieuwe uitgave voor de 700 leden, KVGOpinie. Het bestaat uit een aantrekkelijke melange van verenigingsnieuws, interviews, trends zowel binnen als buiten de branche, onder andere met trendwatchers en onderzoeksorganen. Het blad wordt uiteraard gedrukt, maar ook digitaal verspreid. Interviews en reportages worden gelardeerd met filmpjes die op locatie worden gemaakt. Deze zijn te zien via barcodes op de gedrukte versie en links op in de digitale versie. Op die manier is er optimale interactieve communicatie mogelijk. Hiernaast het basisontwerp. Het eerste nummer komt uit medio december 2020.

KV2001 - KVGOpinie Design voorstel_001 KVGO
Scan_20181115

Op zoek naar trends: reis door Europa

Voorbeeld: Voor Holbox te Echt, Europees markleider in winkeldisplays, kreeg ik de opdracht om vijf belangrijke trendwachters in Europa te interviewen. Het werd een lange zoektocht naar internationale professionals die werkelijk iets hadden te vertellen. Het werden Jempi Moens (Fresh Forward over Nederland), Prof. Dominique Cuvalier (Frankrijk, Universiteit van Sorbonne), Meindert Bos (over Europa), Matthias Haas (Trendbeobachter Duitsland) en Herman Konings Msc (België). De tocht voerde naar Stuttgard, Parijs, Lille, Zeewolde, Nunspeet en Antwerpen. Het resultaat: een gezaghebbend boekje over het magische jaar 2020. Veel van de voorspellingen zijn al uitgekomen, sommige nog niet. Meer informatie? Klik op deze link.

Promotie van wat er nog niet is...

Hoe wordt een project populair als het er nog niet is. Dat was de opdracht van Wethouder Jeroen de Jong van de Gemeente Harderwijk  aan mij.  Het gaat om het project ‘Wijde Wellen’ aan de historische Stille Wei van deze gemeente. Dit gebiedsdeel is geheel opnieuw ingericht als een fraaie wandelpromenade langs het Wolderwijd. Dat is een water dat de Veluwe van de Flevopolder scheidt. In samenwerking met de ontwerper van het plan maakte reportages met inspraakgroepen, omwonenden, influencers en andere belanghebbenden. De ontwikkelingen volgde ik maanden gevolgd in de vorm van persberichten, filmbeelden van de bouw (onder andere met een professionele drone) Deze filmpjes werden en worden op Facebook geplaatst.  Zo werd het project De Wijde Wellen al populair… nog dat het gereed was.  Zie ook: https://www.facebook.com/wijdewellen/. Heeft u ook zo'n project? We volgen het publicitair van begin tot oplevering.

WW_22 - Photo
created by dji camera

Dronebeelden met minidrone

Daar waar dat mogelijk is en mag, ik als geregistreerd Drone-exploitant in heel Europa ook dronebeelden maken tot een hoogte van ca. 120 meter. Hoger kan niet, omdat het om een minidrone gaat die daarboven niet meer is te zien. De kwaliteit voor video gaat tot 4K, voor foto's is er topkwaliteit. De drone wordt ingezet voor schriftelijke en digitale reportages. Daar waar inzet van een kleine drone niet mogelijk is, kan ik een beroep doen op andere gediplomeerde dronepiloten die dat werk moeiteloos aankunnen. Op de foto een beeld van de Boulevard Harderwijk, op 60 meter hoogte.

Film Torrefaction

Torrefaction is een proces waar bij houtafval zoals struiken, verdorde bomen, houtslijp en vergaan organisch materiaal word getransformeerd tot biokolen. Afnemers daarvan zijn onder andere elektriciteitscentrales. Al weer vijf jaar geleden maakte Via Communio Bv een film over dit onderwerp, die in de hele wereld standaard is; de voorlichtingsfilm is opgenomen in Steenwijk, maar inmiddels is de fabriek verplaatst naar Groot Brittannië. De film is te vinden op Youtube. Meer informatie vindt u op de website van Green Energies.

Torrefaction Film
slide_airlines Texas Digital klein

Uitdagend: Redesign Texas Digital

Texas Digital Europe te Ermelo, Amersfoort en Roermond wilde de site aanpassen aan de eisen van de tijd. Het bedrijf houdt zich bezig met het extraheren van data van enorme bestanden tot realtime inzichtelijke graphics voor managers van omvangrijke bedrijven. Klanten zijn onder andere luchtvaartmaatschappijen, hospitalityketens en logistieke bedrijven. Samen met een ontwerper maakten we een nieuw ontwerp, schreef ik nieuwe, confronterende teksten en verzorgde ook met een partner ook de technologie. Een ingewikkelde klus waar sommige developers niet eens aan wilde beginnen... maar ja... ik houd van uitdagingen.

Anderhalf jaar bouw fabriek gevolgd

In 2019 startte Klaremelk, producent van kalverbrokken (veevoer) een nieuwe fabriek. Op verzoek van de eigenaar, Henk Klaremelk, heb ik de bouw gevolgd van af kaal bouwterrein tot de complete oplevering begin 2021. Het resultaat is een documentaire die het bedrijf regelmatig laat zien aan haar opdrachtgevers. Al me al een klus van meer dan anderhalf jaar. Heeft u ook een bouw om te volgen? Ik werk door het hele land en ook in België. Contacteer mij: 0653 881 999

2021-06-02 (1)