Cases

Internationale nieuwsbrief DialocID

DialocID te Harderwijk, met agenten over de hele wereld, is producent van geautomatiseerde bibliotheeksystemen. Deze behelzen onder andere het geautomatiseerd uitlenen, verlengen en terugbezorgen van boeken. De laatste tijd kent het bedrijf veel nieuwe technische en digitale ontwikkelingen. DialocID heeft Via Communio in de arm genomen om die innovaties te communiceren met deze nieuwsbrief die maandelijks verschijnt. Doelgroep zijn de honderden dealers van het bedrijf, die op hun beurt de nieuwsbrief gebruiken om hún klanten te informeren. Van vrijwel elk onderwerp gaan we ook korte filmpjes maken over toepassingen. Eerder maakte Via Communio al een internationale documentaire over dit bedrijf, te zien via deze link.

Dialoc-2
Albert van der Horst

Morgen College

Op de foto docent Hans Beek (links) van het Morgencollege en Albert van der Horst, eigenaar van de gelijknamige houthandel. Op voorstel van Via Communio besloot het bedrijf het 10-jarig bestaan te vieren met een samenwerkingsproject met het Morgencollege uit Harderwijk, dat onder meer timmerlieden opleidt. Het project ging gepaard met een aantal filmpjes die het wedervaren van de pupillen vastlegde (zie de link). Ook de plaatselijke pers had veel belangstelling. ‘Een uitstekende actie die ons bedrijf veel extra naamsbekendheid heeft gegeven’, aldus Albert van der Horst.
Bekijk hier de film.

Interactief personeelsblad

De Trivest Software Group BV te Apeldoorn wordt gevormd door zes bedrijven die actief zijn in de maakindustrie. Het zijn Bemet te Veenendaal, Trimergo te Apeldoorn, Ridder Data Systems uit Harderwijk en Zele (B), Inventive te Rijswijk en Proteus te Waardenburg. In samenwerking met diverse medewerkers van Trivest verzorgt Via Communio BV zes- tot achtmaal per jaar de redactie en opmaak van de Trivest Times en schrijft zij regelmatig allerlei teksten voor deze groep. Het blad dat digitaal wordt uitgegeven is interactief; door middel van links zijn er filmpjes van reportages en interviews te zien die met de inhoud hebben te maken. Via Communio maakt deze filmpjes op locatie.

collage Trivest Times (002)
Boulevard Harderwijk

Boulevard Harderwijk

Het gebeurt niet vaak dat een experiment niks kost. Dat vonden ook de ondernemers aan de vernieuwde Boulevard van Harderwijk. Via Communio startte in 2017 een experiment met sociale media, met het doel daar zoveel mogelijk informatie over te vergaren. We ontwikkelden een logo en een eenvoudige site (www.boulevardharderwijk.com ). De pagina is zelfs voor journalisten van lokale en nationale media een vraagbaak geworden. En… op een enkele sponsorgift na is het nog steeds gratis. Zie ook de Facebookpagina van Boulevard Harderwijk.

Journalistiek voor Koninklijk Verbond v. Grafische Ondernemingen

Voor het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO) te Schiphol-Rijk verzorgt Via Communio een nieuwe uitgave voor de 700 leden, KVGOpinie. Het bestaat uit een aantrekkelijke melange van verenigingsnieuws, interviews, trends zowel binnen als buiten de branche, onder andere met trendwatchers en onderzoeksorganen. Het blad wordt uiteraard gedrukt, maar ook digitaal verspreid. Interviews en reportages worden gelardeerd met filmpjes die op locatie worden gemaakt. Deze zijn te zien via barcodes op de gedrukte versie en links op in de digitale versie. Op die manier is er optimale interactieve communicatie mogelijk. Hiernaast het basisontwerp. Het eerste nummer komt uit medio december 2020.

KV2001 - KVGOpinie Design voorstel_001 KVGO
Scan_20181115

Op zoek naar trends tot 2020

In 2017 kreeg Via Communio van Holbox te Echt, Europees markleider in winkeldisplays, de opdracht om vijf belangrijke trendwachters in Europa te interviewen. Het werd een lange zoektocht naar internationale professionals die werkelijk iets hadden te vertellen. Het werden Jempi Moens (Fresh Forward over Nederland), Prof. Dominique Cuvalier (Frankrijk, Universiteit van Sorbonne), Meindert Bos (over Europa), Matthias Haas (Trendbeobachter Duitsland) en Herman Konings Msc (België). De tocht voerde naar Stuttgard, Parijs, Lille, Zeewolde, Nunspeet en Antwerpen. Het resultaat: een gezaghebbend boekje over het magische jaar 2020. Veel van de voorspellingen zijn al uitgekomen, sommige nog niet. Meer informatie? Klik op deze link.

Promotie van wat er nog niet is...

Hoe wordt een project populair als het er nog niet is. Dat was de opdracht van Wethouder Jeroen de Jong van de Gemeente Harderwijk  aan Via Communio. Het gaat om het project ‘Wijde Wellen’ aan de historische Stille Wei van deze gemeente. Dit gebiedsdeel wordt geheel opnieuw ingericht als een fraaie wandelpromenade langs het Wolderwijd. Dat is een water dat de Veluwe van de Flevopolder scheidt. In samenwerking met de ontwerper van het plan maken we reportages met inspraakgroepen, omwonenden, influencers en andere belanghebbenden. De ontwikkelingen worden de komende maanden gevolgd in de vorm van persberichten, filmbeelden van de bouw (onder andere met een professionele drone) Deze worden op Facebook geplaatst en worden soms meer dan 15.000x bekeken. Zo wordt het project De Wijde Wellen nu al populair… nog voor de bouw begint. Zie ook: https://www.facebook.com/wijdewellen/.

WW_22 - Photo
created by dji camera

Dronebeelden met minidrone

Daar waar dat mogelijk is en mag, kan Via Communio als geregistreerd Dronepiloot (PH-7PY)  ter plaatse ook dronebeelden maken tot een hoogte van ca. 70 meter. Hoger kan niet, omdat het om een minidrone gaat die daarboven niet meer is te zien. De kwaliteit voor video gaat tot 4K, voor foto's is er topkwaliteit. De drone wordt ingezet voor schriftelijke en digitale reportages. Daar waar inzet van een kleine drone niet mogelijk is, beschikt Via Communio over andere gediplomeerde dronepiloten die dat werk moeiteloos aankunnen. Op de foto een beeld van de Boulevard Harderwijk, op 60 meter hoogte.

Film Torrefaction

Torrefaction is een proces waar bij houtafval zoals struiken, verdorde bomen, houtslijp en vergaan organisch materiaal word getransformeerd tot biokolen. Afnemers daarvan zijn onder andere elektriciteitscentrales. Al weer vijf jaar geleden maakte Via Communio Bv een film over dit onderwerp, die in de hele wereld standaard is; de voorlichtingsfilm is opgenomen in Steenwijk, maar inmiddels is de fabriek verplaatst naar Groot Brittannië. De film is te vinden op Youtube. Meer informatie vindt u op de website van Green Energies.

Torrefaction Film
slide_airlines Texas Digital klein

Redesign Texas Digital

Texas Digital Europe te Ermelo, Amersfoort en Roermond wilde de site aanpassen aan de eisen van de tijd. Het bedrijf houdt zich bezig met het extraheren van data van enorme bestanden tot realtime inzichtelijke graphics voor managers van omvangrijke bedrijven. Klanten zijn onder andere luchtvaartmaatschappijen, hospitalityketens en logistieke bedrijven. Via Communio maakte een nieuw ontwerp, schreef nieuwe, confronterende teksten en verzorgde ook de technologie. Dit in samenwerking met Dreamgrafix uit Buffalo (design) en Webcoach Service uit Nunspeet (WordPress techniek). Een ingewikkelde klus waar sommige developers niet eens aan wilde beginnen, maar partner Webcoach Service wel!

Broadcasts® filmreportages

Eén van onze concepten is Broacasts®, dat zich bezighoudt met allerlei soorten gefilmde reportages in binnen- en buitenland. Onze opdrachtgevers bevinden zich zowel in Nederland als België. Het gaat hierbij om journalistieke producties voor bedrijven en overheid, die zich vooral richten op informatievoorziening. Op de site is een overzicht te zien van films, reportages en animaties die we al dan niet recentelijk hebben gemaakt. De stijl is objectief, informerend en journalistiek. Opdrachtgevers huren ons graag in omdat de niet-commercieel  overkomende producties lovende reacties oogsten van hun doel- en relatiegroepen.

10